06 Dec
06Dec

Omlouvám se za sníženou aktivitu zde na stránkách, nějak poslední dobou nestíhám. Nemusíte se však bát - na úrovni výuky na kroužku se to nijak neprojevuje, jen bohužel nemám čas ještě psát blog. Ale snad se to brzy opět zlepší...

Aktivita dětí na kroužku se pěkně rozjela - naštěstí v tom dobrém slova smyslu :) Partie už mají úroveň, děti se snaží používat zásady, které jsme se učili ... a hlavně je to pořád baví a na hraní se těší.

Neustále se mě snaží přesvědčit, abychom jenom hráli a neučili se nic nového. Chápu, že výklad teorie je po celém dni ve škole už tolik nebaví, vždycky mě to stojí nějaké to přemlouvání a občas i úplatků v podobě sladkých odměn. 


První reprezentanti na turnaji

Tři šachisti z našeho kroužku si již vyzkoušeli svoji turnajovou premiéru. Adélka, Vojta a Křišťan reprezentovali Krhanice na turnaji Regionální žákovské ligy v Čerčanech.

Svůj první start zvládly děti velmi dobře a udělaly mi velkou radost. Také chválím rodiče (pro které jsou tyto akce rovněž poměrně náročné) a tímto jim děkuji, že své děti podpořili a umožnili jim si na turnaji zahrát.

Pro mě bylo rozhodně podnětné sledovat partie mých svěřenců a přemýšlet, na jaké aspekty se na kroužku více zaměřit a co trénovat. 

Asi dle očekávání se projevily slabiny v koncovkách, tam je určitě co zlepšovat. Na můj vkus až příliš často docházelo ke zbytečným ztrátám materiálu ... no, řeknu to napřímo ... opakovaně nechat viset dámu, to bz se stávat nemělo :) A samozřejmě došlo i na jeden či dva šustrmaty, bohužel v obou případech jsme byli na "přijímající" straně. Na tom taky zapracujeme.

Komentáře
* E-mail nebude na webu zveřejněn.